FIP in het kort

We hebben een data platform gerealiseerd waar wereldwijd de FIP leden een groot aantal gegevens rond diverse thema’s kunnen opvragen en vergelijken. Lees verder of neem contact op.

International Pharmaceutical Federation

Vraagstuk

De International Pharmaceutical Federation (FIP) werkt al ruim een eeuw aan de bevordering van de farmacie wereldwijd. Daartoe deelt deze organisatie onder andere kennis en inzichten uit eigen onderzoek met ruim 150 landelijke farmaceutische beroepsverenigingen, opleidings- en kennisinstituten. Voorheen deed de FIP dit door rapporten op te stellen en deze te verspreiden.

De vraag aan Pindrop: kunnen jullie meedenken over een online platform om al die gegevens op een minder statische, flexibele en overzichtelijke manier aan te bieden, zodat leden zelf datasets kunnen selecteren, bewerken en gebruiken?

 

Oplossing

In een serie workshops vroegen we het team van FIP het hemd van het lijf. Net zo lang tot uit de nog algemeen gestelde wensen een scherp beeld ontstond van wat het platform moest doen en kunnen.

Op basis daarvan zetten we een structuur op, inclusief onderliggende processen om gegevens uit het systeem te halen. Op zo’n manier dat deze ook te vergelijken zijn, en gevisualiseerd worden in overzichtelijke grafieken.

Een voorbeeld: het aantal apothekers in landen kan je niet vergelijken met alleen absolute cijfers – wél als je weet hoeveel het er zijn per duizend inwoners. We hebben een platform gebouwd waar leden een groot aantal gegevens rond diverse thema’s kunnen opvragen en vergelijken.

International Pharmaceutical Federation screen

“In de huidige maatschappij worden beslissingen gebaseerd op data en op inzichten die uit die data voortkomen. Ons doel daarmee is inzichten in de stand van de wereldwijde farmacie toegankelijker te maken dan ooit. Aan de hand van wat wij de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld, versterkte en bouwde Pindrop de FIP Global Observatory en Atlas. Wij merken dat Pindrop de technische en zakelijke belangen van onze beslissingen goed afweegt en altijd op tijd levert.” – CEO van FIP

 

Achter de schermen

Het platform wordt gevuld met allerlei soorten gegevens, bijvoorbeeld over wet- en regelgeving rondom farmacie, aantal apothekers aan het werk en in opleiding per land, medicijngebruik en vergoedingssystemen. ‘Onder water’ richtten we diverse processen in om deze gegevens in uiteenlopende combinaties eenvoudig te kunnen ontsluiten en overzichtelijk te presenteren – bijvoorbeeld in wereldkaarten.

 

Resultaat

Een compleet vernieuwd, geavanceerd en transparant online platform, FIP Global Observatory & Atlas. Hier hebben in totaal ruim 4 miljoen apothekers, farmaceutische wetenschappers en docenten wereldwijd toegang tot relevante inzichten en informatie over de internationale stand van de farmacie. Waarop ze zelf bewerkingen en vergelijkingen kunnen loslaten op onderzoeksgegevens en cijfers – zonder dat ze vastzitten aan de selecties die in een onderzoeksrapport al voor ze gemaakt zijn. En zonder dat ze zelf ingewikkelde berekeningen hoeven uit te voeren.

International Pharmaceutical Federation screen

Soort oplossing
Webplatform
Martijn
Product owner & adviseur
Pindrop Powerhour, binnen een uur de vinger op de zere plek!
 http://Pindrop%20PowerhourPowerhour
Let's go.

Een snelkookpan voor digitale uitdagingen: dat is ons Powerhour. In een uur vol drive, dedication en denkkracht gaan we samen met jouw team aan de slag om door te dringen tot de kern van je vraagstuk. Om vanuit daar optimalisatie kansen te ontdekken en de vinger op de zere plek te leggen.