KNGU in het kort

Online platform waar voor de KNGU het competitie management, inschrijvingen, berekening betalingen, winnaar doorstromingen en meer in plaats laat vinden. Voor alle 900 clubs, 300.000 leden, 8.000 trainers en vele vrijwilligers. Lees verder of neem contact op.

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie – Dutch Gymnastics

Vraagstuk

150 jaar, zo lang bestaat de KNGU al. Zij zijn qua grootte de vierde sportbond van Nederland. Met ruim 900 clubs, 300.000 leden, 8.000 trainers en vele vrijwilligers is de gymsport levendiger dan ooit.

Turnen, trampolinespringen, urban dance, free-running, jazzballet: de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) houdt zich met een breed scala aan disciplines bezig. Die hebben elk hun eigen competities.

Het online KNGU-systeem voor deze competities is in de loop der jaren zodanig uit z’n voegen gegroeid dat het hard aan vernieuwing toe is. Wat de KNGU nodig had, was een online platform waar voor de gehele bond het competitie management, inschrijvingen, berekening betalingen, winnaar doorstromingen en meer in plaats vindt.

Het veel leuker, efficiënter en gemakkelijker maken om een belangrijk deel van de core business, namelijk competities, te runnen. Of wij daarbij konden helpen.

 

Oplossing

Zeker kunnen wij dat! Maar dan willen we eerst het naadje van de kous weten. Wat voor gegevens voert wie op het platform in en wat moet daar uitkomen? Waar lopen gebruikers nu tegenaan? Wat voor competities zijn er? Hoe ziet het competitieverloop en de puntentelling er per discipline uit?

Samen met een team van de KNGU hebben we verschillende sessies gehouden om het hele palet in beeld te krijgen. Op basis daarvan hebben we een overzichtelijke structuur met bijbehorende onderliggende processen bedacht voor een nieuw platform. Dat vertrouwd aanvoelt voor gebruikers, maar dan zónder de ongemakken.

Workshop
Workshop
Workshop

Achter de schermen

Het platform werkt aan de voorkant intuïtief en eenvoudig, doordat we aan de achterkant een ingenieuze puzzel in elkaar zetten. Waarbij we bij elke sport kijken naar de doorstroming, van voorrondes tot finale.

We beginnen met een pilot, en van daaruit gaan we steeds verder automatiseren. Denk aan koppelingen met CRM-systemen van verenigingen zodat gegevens van Aïsha die net haar eerste koprol maakt tot de beste trampoline springers van het land automatisch verschijnen. En met telsystemen zodat scores die vanuit de gymzaal ingevoerd worden meteen suggesties voor de volgende ronde genereren.

 

Resultaat

Bij organisatoren van competities en trainers die met het platform werken, neemt de nieuwe versie veel frustratie weg. Geen vastlopers meer, alles werkt, en in plaats van uren aanmodderen met het systeem, zijn ze met het nieuwe platform zo klaar. Dat betekent ook veel tijdwinst bij de KNGU zelf: de stroom aan telefoontjes en mailtjes met vragen over het systeem droogt snel op.

 

Turner

Soort oplossing
Webplatform
Martijn
Product owner & adviseur
Pindrop Powerhour, binnen een uur de vinger op de zere plek!
 http://Pindrop%20PowerhourPowerhour
Let's go.

Een snelkookpan voor digitale uitdagingen: dat is ons Powerhour. In een uur vol drive, dedication en denkkracht gaan we samen met jouw team aan de slag om door te dringen tot de kern van je vraagstuk. Om vanuit daar optimalisatie kansen te ontdekken en de vinger op de zere plek te leggen.