Ricoh in het kort

Een eenvoudige, flexibele en budget vriendelijke promotie website voor Ricoh’s groot formaat printers. Veel visuals, niet teveel tekst. Niet elk project hoeft groot en complex te zijn om bij Pindrop op een goede oplossing te kunnen rekenen. Lees verder of neem contact op.

Vraagstuk

Ricoh is een internationale organisatie sterk in unieke print oplossingen. Voor haar Nederlandse tak waren zij opzoek naar een eenvoudige, flexibele en toekomst bestendige website als ‘lead generator’ voor nieuwe zakelijke klanten van haar grootformaat printers.

Hoe kon deze website op de korte termijn, gestandaardiseerd en binnen budget gerealiseerd worden waarbij er tegelijkertijd rekening gehouden werd met de lange termijn aanpasbaarheid en veiligheid van de website?

 

Oplossing

Pindrop bedacht samen met The Others uit Amersfoort ‘Androgyn’ een hybride website platform voor het middensegment en implementeerde dit onder andere voor Ricoh.

Niets zo veranderlijk als het weer en het web. Om mee te komen moet je flexibel blijven. Toch dient ook een uniforme uitstraling en gemak gewaarborgd te blijven. Dit is dan ook waar we voor gezorgd hebben met deze nieuwe B2B marketing website voor Ricoh.

Ricoh screen

Ricoh screen

 

Achter de schermen

Geen vaste ‘template’ gedachtes, die Ricoh beperkten in van te voren bedachte stramienen, maar een flexibele ‘content blocks’ aanpak.

Deze ‘content blocks’ zijn een aantal soorten content waar Ricoh zelf eenvoudig en snel de website pagina’s mee op kon bouwen. Iedere pagina kan er daarmee naar wens anders uit zien en een andere boodschap brengen, terwijl tegelijkertijd de uniforme uitstraling én het eenvoudige beheer hiervan geborgd wordt.

 

Resultaat

Een subtiele balans tussen flexibiliteit en uniformiteit/inkadering. Het beste van twee werelden.

Op zichzelf staande is dit geen “rocket-science”, maar in het totaal pakket is het wel een unieke oplossing. Een unieke oplossing, veilig en onderhoudbaar, die bedrijven die qua toekomst en “rugdekking” meer verwachten dan een goedkoop aangekocht template, maar toch niet de gehele hoofdprijs kunnen of willen betalen die bij volledig maatwerk komt kijken.

Soort oplossing
Website
Pindrop Powerhour, binnen een uur de vinger op de zere plek!
 http://Pindrop%20PowerhourPowerhour
Let's go.

Een snelkookpan voor digitale uitdagingen: dat is ons Powerhour. In een uur vol drive, dedication en denkkracht gaan we samen met jouw team aan de slag om door te dringen tot de kern van je vraagstuk. Om vanuit daar optimalisatie kansen te ontdekken en de vinger op de zere plek te leggen.