10YUP! in het kort

Voor het 10YUP! onderzoek van de Universiteit Utrecht ontwikkelde Pindrop een gegevensopslag en integratie met de mobiele app. Dit platform dient als basis van het 10 jarige onderzoek naar de doelen en werkwijze van 16 tot 26 jarigen. Lees verder of neem contact op.

Universiteit Utrecht

Vraagstuk

De 10YUP! onderzoeksgroep van de Universiteit Utrecht doet onderzoek naar de doelen van 16 jarigen en hoe zij die doelen behalen. Dit onderzoek zal deze 16 jarigen gedurende een periode van 10 jaar lang volgen.

Hoe kan de volledige populatie van het onderzoek op een gepaste en beveiligde manier gedurende die 10 jaar lang betrokken worden in het onderzoek? Hierin is het van groot belang dat dit laagdrempelig is, om het aantal afhakers te minimaliseren, en tegelijkertijd voldoende data resultaten geeft om het onderzoek goed uit te kunnen voeren.

 

Oplossing

De universiteit heeft goed gekeken naar de meest toegankelijke manieren om met deze jongeren in contact te blijven. Daaruit volgde een logische conclusie: een mobiele app. Een persoonsgebonden app, waarmee iedere deelnemer eenvoudig en snel doelen kan doorgeven, vragen kan beantwoorden, en meer.

 

Universiteit Utrecht app screens

 

Achter de schermen

Vanuit de interne gelederen van de universiteit was er al een professional betrokken die goed in staat bleek om de gewenste mobiele app te ontwikkelen. Waar echter de vraag richting Pindrop ontstond was in de hele interactie en gegevens afhandeling daar omheen. De app bleef anders volledig statisch, niet aanpasbaar en niet in staat om gegevens van de jongeren te ontvangen.

In andere situaties, zoals voor Vitens, ontwikkelde Pindrop zowel de mobiele app als alle achterliggende infrastructuur en code. In het geval voor de Universiteit Utrecht heeft Pindrop de focus gelegd op het ontwikkelen van alle achterliggende infrastructuur, database en code.

 

Resultaat

Met deze ontwikkelde database en API kan de onderzoeks app interactie hebben, dynamisch op basis van tijdsblokken gedurende het kalenderjaar en onderzoeksperiode content aanbieden, en along the way ook alle ingevoerde doelen en antwoorden van de deelnemers opslaan en verwerken.

Security is ook een belangrijk onderwerp geweest in de realisatie van dit platform, zo worden bijvoorbeeld alle persoonsgegevens veilig gecodeerd opgeslagen.

Soort oplossing
App Webplatform
Nico
Strategisch adviseur
Pindrop Powerhour, binnen een uur de vinger op de zere plek!
 http://Pindrop%20PowerhourPowerhour
Let's go.

Een snelkookpan voor digitale uitdagingen: dat is ons Powerhour. In een uur vol drive, dedication en denkkracht gaan we samen met jouw team aan de slag om door te dringen tot de kern van je vraagstuk. Om vanuit daar optimalisatie kansen te ontdekken en de vinger op de zere plek te leggen.