Winner

W3AWARDS 2016

Je bent een maatwerk online development bureau en je wilt laten zien dat je professionele en unieke maatwerk toepassingen kunt ontwikkelen. Wat doen je dan? In onze ogen moet je dan je nek uitsteken om out of the box te gaan, om iets te maken wat je niet ergens vandaan ‘plukt’ en waarmee je aan de buitenwereld laat zien: wij durven iets bijzonders aan te gaan.

Het risico daarvan is natuurlijk dat men het niet mooi vindt of dat men niet begrijpt hoe de ‘afwijkende’ website bedoeld is. Het voordeel is dat als het doel dan bereikt wordt en de filosofie gewaardeerd wordt, dat je dan ook meteen kunt laten zien waar je voor staat en je dus hoofd boven het maaiveld uit durft te steken.

Het punt van maatwerk is dat iedere situatie anders is, dat je in staat bent om voor iedere klant iets unieks te creëren. Vanzelfsprekend wordt technisch niet iedere keer het wiel opnieuw uitgevonden, maar visueel en functioneel ga je wel altijd even kritisch terug naar de basis. Je kijkt naar iedere situatie, ieder imago, ieder proces en denkt ‘wat is hier optimaal voor?’. Op basis daarvan ga je dan op maat iets bijzonders realiseren.

Dat zelfde proces hebben wij voor onze eigen website doorlopen. Zoals altijd voor een eigen website geldt: dit valt vies tegen omdat het altijd het meest lastig is om kritisch naar de eigen keuken te kijken. Dus zet je door en investeer je nog meer tijd en geld in je eigen project. Na enkele maanden bloed, zweet en tranen lanceer je eindelijk de nieuwe eigen website.

De reacties zijn goed en nieuwe klanten zijn geïntrigeerd door de maatwerk gedachte en starten een samenwerking. Super! Maar los van die bevestiging zoek je dan als Pindrop dan toch ook nog de feedback van enkele kritische vakgenoten op je nieuwe website, dus schrijf je je in voor een online website awards: de w3awards in ons geval.

De eerste stap is een nominatie, die kwam gelukkig vrij snel binnen. Wow! Maar daarna hoorden we niets meer, dus helaas… op naar de volgende awards. Totdat we vorige week ineens een e-mail kregen met de titel “You are a W3 Award Winner!”, gevolgd door “Judging has been completed for your submissions to the 11th Annual W³ Awards, and we’re excited to let you know that your work has been selected by The Academy of Interactive and Visual Arts to receive a 2016 W³ Award.”.

Wohooo! Dus toch! Top!! De Gold Award in de categorie “Websites experimental”. Experimental! Precies hoe de nieuwe Pindrop site bedoeld is. Experimental omdat we willen laten zien wat er kan en willen uitleggen aan klanten wat bepaalde webtechnologie inhoudt. Dat is dus gelukt: de klanten begrijpen het en voelen zich geïnspireerd en de critici van de awards ook.

Waarom dit artikel? Omdat wij ontzettend trots zijn om deze award gewonnen te hebben en dit graag met jullie delen. Ook interesse in een award winnende website, webapplicatie of app? Bel en wij regelen het voor je!

Natuurlijk niet! Maar we kunnen wel een vliegende start maken door te starten met een goed gesprek en in kaart te brengen welke maatwerk wens er op tafel ligt. Bel of mail dus en we maken snel een afspraak om verder te praten.

nico@pindrop.nl / 085-8770492

w3_mockup

List for nerds

  • CSS 3
  • JavaScript
  • HTML 5
  • Wordpress
  • Fluid
  • Mailchimp API
  • MySQL
  • Parallax
  • PHP
  • Responsive

Our work

hear that pin drop on the floor

Because we are often hired by advertising agencies, the credits for those projects will stay on their side of course. But Pindrop also have an attractive customer list with associated track record. Check out our cases below.