De Nationale Hoorstichting

Horen is genieten

In het rijtje van de bekende stichtingen van Nederland kan de Nationale Hoorstichting niet ontbreken. Zij zijn de autoriteit als het aankomt op onderzoek en preventie van gehoorschade. Het ‘klinkt’ als een ver van je bed verhaal, maar alleen al in Nederland zijn er 1.600.000 mensen met gehoorproblemen. Een serieus onderwerp dus, waar de Hoorstichting hard voor vecht in de politiek, het bedrijfsleven en op scholen.

De Hoorstichting is een ‘van a tot z’ klant voor Pindrop. Zowel creativiteit, als design en daarop volgend het programmeer werk zijn door ons uitgevoerd. Na grondig overleg met het Hoorstichting team is besloten dat de kern draait om inzichten, bewustzijn en preventie. Men heeft geen flauw idee hoe groot het probleem echt is.

Het uitleggen van een groot probleem in kleine brokken was hierin belangrijk, zodat zowel de vluchtige lezer en leek als de purist beiden uit de voeten kunnen met de nieuwe website. Door de inzet van een heldere menu structuur, doorklik mogelijkheden met gedetailleerde subpagina’s, ‘bekijk ook..’ blokken en een (interactieve) infographics hebben we samen met de Hoorstichting een website kunnen realiseren die dat doel bereikt.

hoorstichting_mockup

Geanimeerde, op de parallax filosofie gebaseerde, infographics zijn een mooie uitdaging geweest, helemaal omdat op ieder apparaat en dus geheel responsive moet kunnen functioneren. Ook is het een vrij uitgebreide website, met verschillende sjablonen “templates” die ieder zo flexibel en toch eenvoudig mogelijk beheerd kunnen worden door het communicatie team van de Hoorstichting. Ieder van deze templates is geheel op maat en we zijn met ons backend team dan ook in de diepere spelonken van WordPress gekropen op ook op beheer vlak de best mogelijke ervaring te realiseren.

Lijstje voor nerds

  • Wordpress
  • PHP
  • CSS 3
  • JavaScript
  • Fluid
  • Responsive
  • Parallax

Ons werk

hear that pin drop on the floor

Omdat we veel door reclamebureaus ingehuurd worden blijven de credits voor die projecten natuurlijk daar. Maar Pindrop heeft zelf ook een aansprekende klantenlijst met bijbehorend trackrecord. Bekijk hieronder enkele cases.