NOW Calendar

Calendar reinvented

Waarom genoegen nemen met wat iedereen al doet als je ook zelf met een frisse blik iets nieuws kan bedenken? Dat is de kritische blik waarmee NOWCalendar is bedacht. Voor de realisatie hiervan is Pindrop ingeschakeld. Een technisch hoogstaand iOS project dat heeft geresulteerd in een geheel nieuwe mobiele agenda weergave: de tijdlijn.

De tijdlijn wordt veelvuldig gebruikt op bijvoorbeeld festivals en bij zakelijke planningen, maar waarom niet ook in je eigen agenda? Met die gedachte zijn de oprichters van NOWCalender aan de slag gegaan om een nieuwe mobiele kalender te ontwerpen die de overzichtelijkheid van de tijdlijn combineert met de wereld van je eigen dagelijkse planning.

De afspraken in een agenda worden zoals hieronder te zien is onder en naast elkaar geplaatst in overzichtelijke blokken ter grootte van de tijd die de afspraak beslaat. Het navigeren is eenvoudig, je beweegt simpelweg je duim van rechts naar links en de tijdlijn schuift op zodat je verder te toekomst in kijkt. De ‘drag en drop’ en ‘in place editing’ zorgt er vervolgens voor dat je als gebruiker gemakkelijk alles kunt aanpassen en verplaatsen, zonder dat je meerdere schermen door hoeft te klikken om dit voor elkaar te krijgen.

Bekijk de NOWCalendar website voor veel meer informatie over de functionaliteiten. Klik hier.

nowcalendar_mockup

Technisch is NOWCalender een hoogstandje geworden. De grootste uitdagingen waren het berekenen van de posities van afspraken, het weergeven en navigeren hiervan, de performance (avondvullend programma om te vertellen!), en de vergaande integratie met de interne processen van iOS zoals de kalender informatie, uitnodigingen, navigatie met Google/Apple. En meer…

Lijstje voor nerds

  • Objective C
  • C++
  • iOS

Ons werk

hear that pin drop on the floor

Omdat we veel door reclamebureaus ingehuurd worden blijven de credits voor die projecten natuurlijk daar. Maar Pindrop heeft zelf ook een aansprekende klantenlijst met bijbehorend trackrecord. Bekijk hieronder enkele cases.