Showcase

Parallax

Parallax is een bekend fenomeen in websites de afgelopen jaren, maar hoe werkt dat nou precies? Er worden animaties in de website gekoppeld worden aan het scrollen van de muis. Scroll naar beneden om meer te ontdekken.

Zoals je al ziet gaan de objecten hier op de achtergrond sneller omhoog dan deze tekst. Dit is een basaal voorbeeld van parallax. De vervolg stap is het aanbrengen van verschillende lagen, om een ‘3d’ effect na te bootsen.

Hier zie je verschillende lagen die omhoog komen en inzoomen terwijl je aan het scrollen bent. Hiermee geef je de bezoeker de illusie van een ‘3d’ landschap wat de site interactiever laat aanvoelen. Er zijn vele manieren om dit in vorm en/of functie toe te passen in de meest uiteenlopende types websites.

en zo werkt ‘t

Wat er op de achtergrond feitelijk gebeurt is dat er verschillende lagen worden aangemaakt die ieder op haar eigen manier verplaatst worden tijdens het scrollen. Door de snelheid, afstand, in-/uitzoom en andere effecten te combineren ontstaan de meest creatieve parallax toepassingen. Scroll nog even een stukje soepel verder naar beneden voor een mooie uitsluitende parallax animatie.